Creating contemporary rural workspace

Creating contemporary rural workspace

Gluckman Smith is delighted to have obtained Planning consent from Cotswold District Council for the creation of contemporary rural workspace near Cirencester. The scheme involves the conversion of an historic stone mill into 6,000 sqft of contemporary office and estate facilities. A landscaping scheme around the mill accompanies the proposal.

With their experience of designing contemporary rural workspace and working with historic buildings in the Local Planning Authority, Gluckman Smith were approached to find a solution for this large redundant farm building.  Consent was obtained via delegated powers following a constructive enquiry for pre-application advice.

A design was developed to reflect the character of the estate in which it is situated. Working within the constraints of the existing stone walls, a layout has been achieved which will provide a modern and flexible space which can accommodate future change. A light industrial feel of the internal spaces is created, with exposed masonry walls, a heated concrete floor and expressed timber structure in the roof.

Model making in the studio

Model making in the studio

We have been working on a model proposal for outbuildings for a project in a Cotswold Estate

Garden Musuem Lecture

Garden Musuem Lecture

10th October – Autumn Lecture at The Garden Museum

A Twenty-First Century Country House Revival

Rupert Golby, Thomas Smith (Architect, Glukman Smith) and guest will be discussing their collaboration at Nevill Holt, Leicestershire

The gardens at Nevill Holt in Leicestershire have a long and varied history, appearing on the Estate Map of 1661.  For much of the twentieth century, the heritage of the Hall and grounds lay dormant with the site’s use as a boys’ preparatory school.  Since 2005 garden designer Rupert Golby has undertaken gradual transformation of the gardens, with the Hall restored to its historic use as a family home.

Nevill Holt is now host to a flourishing and critically acclaimed opera festival.  During the summer months, opera goers enjoy an immersive experience in the gardens, interspersed with contemporary works of sculpture and architecture.  With Tom Smith of Gluckman Smith Architects and a second guest, Rupert will guide us through this transformative tale.

Gluckman Smith Door Handle

Gluckman Smith Door Handle

We are delighted to announce the lauch of Gluckman Smith’s door knob collarboration with Joseph Giles.

 

Now available for purchase through their website:

https://www.josephgiles.com/product/dk1057/

Abbeville Road

Abbeville Road

We have recently submitted planning for two new dwellings in Lambeth

Planning permission

Planning permission

We are pleased to announce that we won planning permission for our Farmhouse project in Cornwall

Gluckman Smith Door Handle

Gluckman Smith Door Handle

Our beautifully crafted door handles have been used in our lastest project Font House

Font House Completion

Font House Completion

Our new house in Leicestershire is completed just in time for summer

Rural Office Conversion

Rural Office Conversion

Gluckman Smith Design

Gluckman Smith Design

Coming soon.

House in Leicestershire

House in Leicestershire

Coming along.

Gluckman Smith

Gluckman Smith

Gluckman Smith team together at Great Western studios. Shot by Rachael Smith.

HOUSE IN LEICESTERSHIRE

HOUSE IN LEICESTERSHIRE

When stones become walls; our site in Leicestershire progresses further.

Westbourne Park Road

Westbourne Park Road

Gluckman Smith’s Westbourne Park Road project has renewed panache after a change to the property’s interior design.

Website update pending.

Hauser & Wirth : Presentation

Hauser & Wirth : Presentation

Gluckman Smith was honored to trundle down to Somerset to present ‘The Garden Room’ to Hauser & Wirth.

Rhys, Charlotte and Timothy presented ideas for The Shed Project of previous post that would sit adjacent to the existing Maltings building. A ‘garden island’ would be created whereby flower beds would wrap around the structure; honoring the existing footprint.

See Project for more details.